Sandra Chevrier

Sandra Chevrier er en kanadisk samtidskunst / pop urban artist, kjent for sine fengslende portretter av kvinner fra The Cages-serien. Født i 1983 fikk Chevrier sin bachelorgrad i visuell og mediekunst fra UQAM - L'Université du Québec à Montréal. Som en selvlært kunstner ble Sandra Chevrier forelsket i kunsten som barn, for henne; Kunst ble raskt et språk alene. Først tegnet hun skisser av øyne, hele tiden. Denne første besettelsen er godt synlig i hennes nåværende arbeid. 

Sandra beskriver gjerne seg selv som en “blikk samler” og arbeidet sitt; en dikotomi eller en dans mellom makt, skjørhet, frihet og fangenskap, giftet og kur. Arbeidene hennes vises ut internasjonalt, og kunstverkene hennes er nå i samlingene av kunstsamlere over hele verden.  

Sandra produserer arbeid som spenner over sterkt svingende følelsesmessige gåter og begreper som har satt standarden for vår moderne kommunikasjon, og avslører verdens begrensninger; våre selvpålagte forventninger og burene vi har tillatt å hindre oss i fylde av livets opplevelse. Med arbeid som krever å bli dissekert utover overflaten, er Chevriers portretter bokstavelig talt revet mellom de fantastiske heroiene og ikonografien til tegneserier og den hardere underliggende tragedien om undertrykt kvinnelig identitet og den utsatte overfladiske illusjonen den formidler. Sandra maler mesterlig detaljert portrett, og får kvinnene til å se ut fra en surrealistisk verden på lerretet, hvor en dans blir utført mellom virkelighet og fantasi, sannhet og bedrag. Kunstneren velger å fremheve superheltenes skjørhet, deres kamper og svakheter, og avslører menneskeheten i det overmenneskelige. Til tross for all lekenheten i selve tingen og alle "CRASH BAM POW", er superhelter også skjøre. Vi er bare mennesker, menn og kvinner, og vi har krav på våre feil og feil.  

Viser alle 18 resultater